Deze maand wisten we niet goed wat er gebeurde op ons domein! Van sneeuw naar de eerste maaltijd op de binnenplaats, een wervelwind aan gebeurtenissen.. We verwelkomden veel volk tijdens de krokusvakantie. Wwoofers, vrijwilligers, toekomstige bewoners en zelf mensen op studiereis.

Zalig om de observaties van anderen te mogen horen, hoe onze woonomgeving een leerplek mag zijn in alle betekenissen van het woord.

We maakten deze maand ook plaats voor creativiteit: Kris fleurt de zaal op met een plafondschildering in Michelangelo stijl, Matteo en Korneel bouwen heuse kastelen en we knutselen vogelhuisjes..

Een grote dankjewel aan alle helpers van deze maand: Maureen, Nicolaas, Miro, Eva, Kris, Jean en Fantine.

Bouw
We vierden in stijl de verhuis van Philippe en Sabrine naar hun afgewerkte unit. We wensen hen veel vreugde toe in hun nieuwe woonst!

We begonnen aan de bouw van een instrumentenatelier. Over enkele maanden zal onze ambachtenzone wat groter worden. Zoals we steeds in onze infosessies zeggen: “Het Abtshof, dat is meer dan wonen alleen!”


Verder vernisten we nog trappen, installeerden we keukens, plantten we bloembollen, maakten we soep en mochten we genieten van prachtige vogelfoto’s uit verre landen die Rik en z’n broer aan ons voorstelden. De maand maart is trouwens de laatste maand om te komen genieten van onze Soep met Bôkes, vrijdag vanaf 12 uur.

Verder geven we jullie graag een lees-tip mee.
In trends verscheen onlangs het artikel ‘Kansen en Hindernissen voor Wooncoöperaties’,
een interessante blik op wat wooncoöperaties kunnen betekenen voor de toekomst van het wonen in België

ZAAL TE HUUR. Je kan er gemakkelijk 25 tot 30 mensen zetten, er is een beamer en scherm en de mogelijkheid om koffie/thee te maken. Je zoekt een locatie om met je team of vereniging samen te komen? Laat maar weten!

AGENDA (update info te checken op de website):

  • Infomoment 2: (voor mensen die het project al wat kennen, over financiën en het juridische aspect) op 23 maart om 14 uur
  • Infomoment 1: 20 april (over het algemene project) dit is een bijzonder evenement in het kader van de reeks ‘Samenhuizen bezoekt’, inschrijven via

https://samenhuizen.be/nl/activiteiten/samenhuizen-bezoekt-het-abtshof

De werkdagen gaan door op de 2de en 4de zaterdag van de maand. Wanneer starten die nu eigenlijk? Wel, vanaf 9.30u is er koffie/thee en om 10u verdelen we de taken en beginnen we eraan. Voor actuele info daarover en info over andere activiteiten verwijzen we naar de kalender op de website.

Volgende werkdagen zijn op 9 en 23 maart 2024

! Voor de activiteiten meld je je aan via info@abtshof.be zo weten we hoeveel mensen we mogen verwachten en kunnen we de dag/activiteit goed organiseren. Dank daarvoor.
Ons adres: Thewitstraat 17, 3891 Borlo www.abtshof.be Volg ons op Facebook!

Kwamen in januari bij ons aan: trappen, fijn bezoek, sneeuw en werkplezier!

Na een deugddoende winterpauze (waar we onszelf beloofden om écht niet te vergaderen) zijn we er volop ingevlogen. De koude dagen brengen ons dichter bijeen, extra tijd om projecten, ideeën en dromen samen te leggen voor een mooi en vruchtbaar nieuw jaar.

Eén van deze initiatieven is al van start gegaan: Soep met Bôkes, gezellig samen soep drinken op vrijdagmiddag. Allen welkom in onze grote zaal!

Veld
De sneeuw zorgt voor een groeipauze in de moestuin. De bedden liggen er proper bij en de grond is aan het bekomen van het productieve najaar. In de serre genieten we nog van een laatste streepje groene, prachtige spinazie. Met veel liefde ingezaaid, zorgt ze voor een fris slaatje op ons bord. De kippen konden minder van de sneeuw genieten. Zo’n vreemd fenomeen vertrouwden ze toch niet helemaal en ze bleven er zo ver mogelijk vandaan. Enkele dappere dames durfden hun poten uit te strekken, maar zochten al snel het warme hok weer op.

Bouw
De woning waar Philippe en Sabrine in zullen wonen (voor de kenners: unit 12), zit in de afwerkingsfase. Er werd deze maand geverfd, behangen, plinten geplaatst en trappen behandeld. Veel werk dat met een ongelooflijk oog voor detail en veel liefde volbracht werd.
We staan nu op enkele dagen van de verhuis en kijken uit naar deze mooie verwezenlijking

Januari bracht ook de nodige afbraakwerken. Muren, plafond, oude tegels en vloeren, alles moest eruit! Een gebouw voorbereiden op verbouwingen brengt steeds wat verrassingen met zich mee. Hoewel een volledige afbraak van alle structuren niet in onze plannen zat, dwong de staat van de tussenverdieping ons tot een nieuwe aanpak.


ZAAL TE HUUR. Je kan er gemakkelijk 25 tot 30 mensen zetten, er is een beamer en scherm en de mogelijkheid om koffie/thee te maken. Je zoekt een locatie om met je team of vereniging samen te komen? Laat maar weten

AGENDA (update info te checken op de website):

  • Infomoment 1 (over het algemene project) op 24 februari om 14 uur
  • Infomoment 2 (over de financiën en de juridische aspect) op 23 maart om 14 uur

De werkdagen gaan door op de 2de en 4de zaterdag van de maand. Wanneer starten die nu eigenlijk? Wel, vanaf 9.30u is er koffie/thee en om 10u verdelen we de taken en beginnen we eraan. Voor actuele info daarover en info over andere activiteiten verwijzen we naar de kalender op de website.

Volgende werkdagen zijn op 10 en 24 februari 2024

 Dank aan de opmerkzame lezers van vorige maand, geen enkel foutje ontglipt jullie aandacht. Dat de Sint jullie moge belonen! (en tot snel op de juiste data)

! Voor de activiteiten meld je je aan via info@abtshof.be zo weten we hoeveel mensen we mogen verwachten en kunnen we de dag/activiteit goed organiseren. Dank daarvoor.

Ons adres: Thewitstraat 17, 3891 Borlo www.abtshof.be    Volg ons op Facebook!