Het project in grote lijnen 

Het Abtshof is een vierkantshoeve in de dorpskern van Borlo met een lange en rijke geschiedenis. En daar willen we een boeiend stuk aan breien.

Het Abtshof is een coöperatieve vennootschap (cv), opgericht in 2017.
De coöperatie is eigenaar van de gehele site.
De bewoners en gebruikers zijn aandeelhouders. We kiezen voor een coöperatieve structuur om de site als geheel te bewaren.

De site van 2,5 ha heeft veel potentieel. Ze bestaat uit een vierkantshoeve die volledig in woonzone ligt met twee vleugels woongedeelte, verschillende stallingen en een grote 17de-eeuwse schuur. Verder een aanpalende bouwgrond ingericht als siertuin en een groot stuk landbouwgrond, grotendeels weide met een stuk moestuin.

Op het terrein geven we een intergenerationele woongemeenschap vorm voor een 13-tal units voor gezinnen, koppels en/of alleenstaanden. Volgens het cohousing-principe voorzien we compacte en zelfstandige woonunits gecombineerd met gedeelde ruimtes zoals een keuken, een grote polyvalente zaal, een wasruimte, ateliers, logeerkamers, thuiswerkplek, etc.

Naast een 13-tal woningen voorzien we ruimte voor activiteiten die in de visie passen. Doeners kunnen hier een ambacht of activiteit ontplooien, denk aan een kunstzinnige activiteit, een bakker, een houtbewerkingsatelier, een imker, therapie en coaching…

Het Abtshof is meer dan wonen alleen, het is samen (be)leven en ontwikkelen, een co-creatief vorm geven van een bruisende toekomst waarin ‘wij’ even belangrijk is als ‘ik’.