Evenementen in mei 2023

 • - Werkdag
  Werkdag

  Werkdag

  heel de dag:
  13/05/2023

  We werken samen op het veld en op het erf. Lunch voorzien we, maar je mag altijd iets meebrengen om te delen.
  We starten om 10u en ronden af om 17u30

 • - Opendeurdag
  Opendeurdag

  Opendeurdag

  heel de dag:
  27/05/2023

  Kom kennismaken met de bruisende woongemeenschap van het Abtshof!
  In de dorpskern van Borlo, deelgemeente van Gingelom, ontwikkelen we een sociaal, ecologisch en toekomstgericht project. We verbouwen er een historische vierkantshoeve tot 13 wooneenheden met verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Naast de woongelegenheid zal er ook ruimte zijn voor activiteiten die passen binnen de visie, denk aan een hoevewinkel, ambachten, workshops,... We werken met een coöperatieve structuur. Meer dan wonen alleen dus, op een prachtige locatie. We wonen er nu al met 12 personen, enkelen wachten nog op het afwerken van de unit en we zoeken nog meer mensen die willen meedoen!
  Heb je zin om dit project mee te ontwikkelen, op korte of langere termijn, kom dan langs op het infomoment. We vertellen over ons project, geven een stand van zaken, een rondleiding op de site en beantwoorden al jullie vragen.
  Praktisch: Zaterdag 27 mei om 10.30u, om 14u of om 16u
  Graag aanmelden via info@abtshof.be
  Adres: Thewitstraat 17, 3891 Borlo. We zijn bereikbaar met bus 42 vanuit station Landen of Sint-Truiden. De bushalte Jeuksestraat ligt om de hoek. Bluebikes zijn te ontlenen in Landen of Sint-Truiden, van daaruit 8 à 10 km fietsen. Met de auto neem je afrit 28 of 28a vanaf de E40.
  Meer info alvast op onze website: www.abtshof.be
  We organiseren deze activiteit in het kader van de Samenhuizendag over heel Vlaanderen - meer info over andere projecten vind je hier: https://www.samenhuizen.be/samenhuizendag
  Tot dan?
  Elise, Elke, Evelien, Gerda, Ivan, Jakob, Kim, Liene, Ludo, Pieter, Philippe, Raffaello, Sabrine en Tina